Waterverzachter

De 5 Beste waterontharder van België

Benieuwd naar de beste waterverzachter? Ik help je graag verder bij de zoektocht naar een goede waterontharder.

Goedkopere waterontharders zijn bijvoorbeeld de New Generation Waterontharder, die verkrijgbaar is voor een bedrag van 249 euro en de all-in-one waterontharder van 109 euro.

1. All-in one waterontharder

Laatstgenoemde is een goede oplossing tegen kalkaanslag. Er hoeft dan geen antikalk gebruikt te worden. De all-in-one waterontharder is een product van ECH Waterbehandeling. Het apparaatje past de kristalstructuur in het water aan en is geschikt voor bijvoorbeeld vijvers, zwembaden en de horeca.

Het apparaat zorgt ervoor dat het water sneller warm wordt, waardoor consumenten kunnen besparen op het gebruik van gas- en energie. Daarnaast is het eenvoudiger om alledaagse klusjes te doen, omdat er minder zeep, waspoeder en wasverzachter nodig is. Het water is niet drinkbaar.

Deze waterontharder is bovendien uitermate geschikt voor mensen met een huidirritatie, zoals een droge of schrale huid.

https://www.bol.com/nl/p/waterontharder-all-in-one-xl/9200000085009629/?suggestionType=typedsearch&bltgh=gg8BIaXQtiq11Eyw-H1CfQ.1.2.ProductTitle)

2. New Generation waterontharder

De New Generation waterontharder is speciaal bedoeld voor consumenten. Het is een Multi ISO-gecertificeerd apparaat. De uitleg van de fabrikant is dat de energie- en waternota veel onnodige kosten hebben, doordat er veel kalk in het water blijft zitten. Het apparaat is vrij eenvoudig te monteren en de voordelen zijn meteen te merken. Een voordeel van de New Generation waterontharder, is dat het drinkwater veel beter smaakt. Er is ten slotte tot 50 procent minder waspoeder nodig bij het wassen van kleding.

Het voordeel van dit apparaat is dat deze 120 minuten op proef kan worden genomen en binnen 5 minuten is geplaatst. Op de New Generation zit een levenslange garantie. Deze waterontharder is een budget waterontharder.

(https://www.bol.com/nl/p/waterontharder-new-generation/9200000072510905/?suggestionType=typedsearch&bltgh=nlexfBSJt8lzhyVpeZFPmA.1.2.ProductTitle)

Duurdere beste waterontharder

Na de goedkopere beste waterontharder is er een midden categorie die varieert tussen ongeveer 200 en 800 euro. Een voorbeeld van een dergelijke waterontharder is de Duo Volume 10L Fleck 5600SXT. Dit apparaat kost 795 euro en werkt volledig volume gestuurd. Het apparaat is geschikt voor een huishouden van 1 tot 4 personen. Dit apparaat is een van de beste waterontharders, omdat het zeer compleet wordt geleverd. Bijvoorbeeld met overgang naar waterleiding en een dubbele overloopbeveiliging met vlotter. Het effect is direct te meten aan de hand van de bijgeleverde kalkmetingsset.

( https://www.bol.com/nl/p/waterontharder-duo-volume-10l-fleck-5600sxt/9200000055946662/)

Duurste beste waterontharder

De duurste beste waterontharder is het S-1800 HE model van Aquastar-Pro. Het is een gerenommeerd merk. Dit model wordt geleverd inclusief aansluitconnectoren, afvoerset en 125 kg zout. Het apparaat heeft een groot zoutreservoir. Daardoor is de voorraad eenvoudig bij te vullen. Deze waterontharder is voorzien van een sterk schuifdeksel, waardoor het apparaat erg kindvriendelijk is.

Deze waterontharder is prijziger, maar biedt als voordeel dat er een computerdisplay aan de bovenzijde van het apparaat te vinden is. Door de digitale computerbesturing is het resultaat altijd precies goed. Daarmee is deze waterontharder zeer zuinig in het verbruik van zout- en spoelwater.

https://www.bol.com/nl/p/aquastar-pro-waterontharder-s-1800-he/9200000077796739/)