Algemeen

Waarom datingsites niet langer taboe zijn?!

Het was jaren geleden dat online datingsites voor het eerst ontstonden, en dat er een stigma aan vast zat. Je inschrijven op een gratis datingsite was taboe. Online dating was een soort cultureel taboe en iets wat veel mensen niet wilden toegeven, hoewel de meerderheid van de bevolking online aan het daten was. Echter, zoals cultuur en samenleving door de jaren heen zijn geëvolueerd, zijn ook online dating sites een meer aanvaardbare manier van het ontmoeten van mensen of het nu gaat om korte termijn dating of om een lange termijn relatie.

Online dating is echt een geweldige manier om tijd te besparen bij het zoeken naar een levenspartner. Tijd is zo waardevol en met online dating, kun je meteen bladeren door profielen van mensen die op zoek zijn naar liefde en zie je binnen de eerste paar minuten of je iets gemeen hebt met een bepaald persoon.

Niet iedereen is eerlijk over online dating

In een tijd waarin we veel details van ons dagelijks leven delen met onze vrienden en volgers, schamen sommigen van ons zich nog steeds om toe te geven dat ze online een liefdespartner. En we durven niet te zeggen dat we niet echt tevreden zijn als single. Als je vijf van mijn Facebook-vrienden zou selecteren, zal ik je waarschijnlijk alles kunnen vertellen over hun slaappatroon, hun favoriete restaurants, details over hun laatste break-ups en hoe ze omgaan met katers. En toch zou ik je niet kunnen vertellen of een van hen online datingsites gebruikte.

Een op de vijf relaties start online. Dat betekent dat een groot aantal mensen online datingsites gebruiken om potentiële partners te ontmoeten. Liefde is een groot deel van ons leven. We kijken er films over, we lezen er boeken over en we luisteren naar liedjes over de liefde. Waarom schamen we ons dan om onze methoden om het te vinden te bespreken?

De perceptie van online daten

Er zijn ongetwijfeld tijden aan het veranderen; Tinder verbindt ons mensen die we al kennen, we tweeten hilarische online dating anekdotes die helaas slechts het nadeel van het vinden van online liefde verbeelden. Wat we vergeten is dat die negatieve incidenten waarschijnlijk ook zouden zijn gebeurd, als we die kerel aan een bar hadden ontmoet, maar ons dat niet helemaal kunnen herinneren. Na hierover met een aantal vrienden te hebben gesproken, lijkt het erop dat er ondanks het succes nog steeds een stigma aan online dating kleeft.

Degenen die het nog nooit hebben geprobeerd, gaan ervan uit dat het vol zit met ongewenst gedrag dat de noodzakelijke sociale vaardigheden mist die nodig zijn om iemand in de echte wereld te ontmoeten, en degenen die het hebben geprobeerd zijn zo bang om in deze categorie te worden geplaatst door hun leeftijdsgenoten dat het gewoon rechtvaardig moet zijn. voor moppen.

Hoe meer ik erover nadenk, hoe meer ik besef hoe belachelijk het is. Op een vrijdagavond in een bar lopen, is niet zo heel anders dan inloggen op een datingsite. Je staat voor een selectie vreemden, die misschien wel niet altijd zijn wat je zoekt. Je wisselt de verplichte gesprekken uit, je bespreekt je interesses, je baan, je levensambities. In wezen dans je dezelfde dans, alleen naar op een ander nummer.

De toekomst van online dating

Twitter, Facebook, Instagram, ze hebben ons de behoefte aan urgentie gegeven. We willen zo snel mogelijk contact maken met mensen waarvan we denken dat ze waarschijnlijk interessant zijn, op de meest eenvoudige manier. Met dat in gedachten, is online dating de toekomst. Hiermee kun je namelijk snel door profielen bladeren en direct chatten waar je ook bent, wat je ook doet. In tegenstelling tot rondlopen in een bar, kun je met één klik op een knop je selectie filteren op basis van leeftijd, locatie en zelfs interesses!