Tuinafsluitingen

Draadafsluitingen: Prijzen & Voordelen

Veel mensen willen de tuin omheinen en dan kiest men vaak voor een draadafsluiting. De redenen dat zij hiervoor kiezen is omdat het licht is van gewicht, je kunt het gemakkelijk integreren in de tuin en het is verkrijgbaar in diverse variaties. Een ander voordeel is dat het relatief goedkoop is. Wanneer je een beperkt budget hebt is de draadafsluiting een goede optie.

Welk budget is nodig voor een draadafsluiting?

Voordat je zomaar uit een van de draadafsluitingen gaat kiezen, is het van belang dat je nadenkt over je budget. Als je namelijk een ruim budget hebt kun je wat meer geld investeren in de afsluiting dan wanneer je een beperkt budget hebt. Er kan altijd berekend worden wat de kosten zijn, deze kun je dan vergelijken en dan je de keuze maken waar je de draadafsluitingen gaat bestellen. Je kunt de kosten bijvoorbeeld lager houden wanneer je de draadafsluitingen zelf gaat plaatsen.

Maar wanneer je genoeg budget hebt voor een draadafsluiting en je wilt dat het op een professionele en goede manier wordt geplaatst, kun je het beste voor de specialisten kiezen. Je betaalt hier wel wat meer voor, maar dan weet je ook zeker dat het vakwerk is en jaren mee gaat.

Soorten draadafsluitingen vergelijken

Prijs Draadafsluiting

Er is al even kort uitgelegd welke soorten draadafsluitingen er zijn. Maar voordat je weet welke keuze je gaat maken kun je de soorten draadafsluitingen het beste met elkaar vergelijken. Je kunt de voordelen en nadelen op een rijtje zetten en dan de afweging maken. Daarbij dien je rekening te houden met je eigen budget, of je de omheining laat plaatsen of zelf gaat plaatsen, het doel van de omheining, de stevigheid en de constructie. De een of de andere constructie kan net wat beter zijn en beter bij je wensen passen.

Als je hier duidelijkheid over wilt of je wilt deskundig advies, dan kun je altijd informeren bij de specialisten. Je kunt gratis een offerte maken, de prijzen vergelijken en dan bekijken wie jou van dienst mag zijn. Daarbij let je natuurlijk op de prijzen, maar je kunt ook kijken naar de levertijd. Als de ene leverancier een wachttijd heeft van vier weken, dan kan de voorkeur altijd naar een ander uitgaan wanneer je enige haast hebt. Let daarom goed op alle aspecten en voorwaarden. De voordelen zijn hierbij het meest van belang, maar sommige afsluitingen kennen ook een aantal nadelen (zoals dat je deze moet onderhouden). Wanneer je dat niet wilt, maak dan een keuze voor de afsluiting die onderhoudsvrij is. Dit kost wel wat meer, maar deze kosten haal je er snel weer uit omdat je geen jaarlijks onderhoud hoeft te doen. Als je wel onderhoud moet verrichten is het van belang dat je uitrekent wat de kosten per jaar zijn en dan kun je aan de hand daarvan kijken of je het zelf gaat onderhouden of toch voor onderhoudsvrij materiaal kiest.

Waarom draadafsluitingen plaatsen?

Als je op zoek bent naar een eenvoudige en goedkope manier om de tuin af te sluiten dan kun je voor de draadafsluiting kiezen. Het is namelijk gemakkelijk en het kost ook niet zoveel geld. Daarom kan dat een goede reden zijn om die keuze te maken. Overigens is het ook gemakkelijk om zelf te plaatsen. Je weet nu wat je nodig hebt en als je zorgt dat je dit allemaal in huis hebt, dan kun je echt aan de slag gaan. De reden dat je voor de draadafsluiting kiest, kan zijn omdat het betaalbaar is en omdat je het zelf kunt plaatsen. Misschien ben je wel erg creatief en wil je alles in en om de tuin graag zelf in orde maken en op orde houden.

Wanneer je dan de keuze maakt voor de draadafsluiting weet je ook zeker wat je opties zijn en wat je hiermee kunt bereiken. Het is dan vanzelfsprekend dat je van tevoren even kijkt naar de kosten, maar meestal is dit voor iedereen een heel betaalbare oplossing. Sommige mensen willen graag een omheining om de tuin maar weten nog niet zo goed wat of zij willen en sparen voor een duurzame omheining. Dit kan, dan kan er tijdelijk voor de draadafsluiting worden gekozen. Deze kan snel worden geplaatst dus wanneer je snel meters wilt maken en enige haast hebt met het plaatsen van de omheining dan is dit een zeer goede keuze.

Prijzen draadafsluitingen plaatsen

Kunsthaag uit Klimop Plaatsen

De prijs die het plaatsen van de draadafsluiting met zich meebrengt, hangt af van hoeveel materiaal je nodig hebt. Maar je kunt er van vanuit gaan dat dit een betaalbare oplossing is. Het gaat je geen bakken vol geld kosten. Het is een oplossing welke veel mensen nemen vanwege de prijs. Daarnaast is het ook een goede omheining dus dat zijn direct twee voordelen als je voor de draadafsluiting kiest.

Er speelt hierbij nog een belangrijke factor die de prijs beïnvloedt: het al dan niet zelf plaatsen van de afsluiting. Welke optie je gaat kiezen, hangt er vanaf of je zelf beschikt over de nodige tijd, materialen en handigheid. Het is ook aan te raden dat je het verschil qua prijs opvraagt, zodat je je keuze daarop kunt baseren (dus prijsopgave inclusief en exclusief plaatsen). Als je denkt voor dat bedrag kan ik het zelf niet doen, dan kun je het beter laten doen. Let hier daarom bij het aanvragen van de offerte ook op!

Zelf draadafsluitingen plaatsen

Het plaatsen van de draadafsluitingen kun je zelf doen, maar hierbij moet je er wel voor zorgen dat je beschikt over de materialen zoals palen, draad en de bevestigingsmaterialen. Een waterpas kan hierbij ook niet gemist worden. Echter ben je er dan nog niet, het is namelijk een hele kunst om de draadafsluiting in je eentje te plaatsen. Je kunt hiervoor beter met zijn tweeën zijn. Zorg er daarom voor dat je iemand bij de hand hebt die dit samen met jou kan realiseren. Het zou fijn zijn als diegene ook precies weet wat er gedaan moet worden, zodat je snel meters kunt maken met het plaatsen van de draadafsluitingen.

Prijzen van Draadafslutingen

Draadafsluitingen zijn relatief goedkoop te noemen. Ze zijn eenvoudig zelf en snel te plaatsen. Je hebt snel resultaat als je een weide of tuin af wilt sluiten. Wanneer je de palen in beton wilt storten houd dan rekening met wat extra tijd en wat extra kosten, maar dat valt reuze mee. Het is belangrijk om vooraf te weten wat deze draadafsluiting je gaat kosten.

Ga er dan eens rustig voor zitten en bekijk de resultaten. Vergelijk de offertes met elkaar en maak daarna een keuze. Je denkt dat het vaak voldoende is om de prijs van draad per meter te kennen, maar let op deze prijzen zullen niet erg veel verschillen van elkaar. Er zijn echter nog bijkomende kosten zoals bevestiging en palen. Maak voor jezelf een duidelijk, overzichtelijk kostenplaatje, dan sta je straks niet voor vervelende verrassingen.

Draadafsluiting prijs inclusief plaatsen

Soorten Draadafsluiting

Wanneer je de afsluiting wilt laten plaatsen, dan is voor je de prijs inclusief plaatsen belangrijk. Naast de materiaalkosten komt er dan arbeidsloon bij. Kijk en vergelijk. Ben jij handig, heb jij tijd en het benodigde gereedschap? Maak een weloverwogen keuze. Een specialist op het gebied van het plaatsen van tuinafsluitingen heeft zo zijn voordelen. Hij heeft de kennis en ervaring in huis. Hij werkt met het juiste gereedschap en is van de laatste nieuwtjes op de hoogte. Laat ook hiervan eerst een offerte maken, zodat je weet wat je straks kunt verwachten op je factuur. Informeer bij verschillende leveranciers die ook het plaatsen van de draadafsluiting verzorgen.

Draadafsluiting prijs opvragen

Voordat je de keuze maakt voor draadafsluitingen, kan het zijn dat je wilt weten waar je aan toe bent. Er wordt al gezegd dat de prijs van de draadafsluitingen niet hoog is, maar wanneer je deze maand al veel uitgaven hebt gehad, is het toch wel prettig dat je kunt zien welke kosten het met zich meebrengt.

Daarom is het advies dat je de prijzen van de draadafsluitingen op gaat vragen bij diverse tuinaannemers deze dan met elkaar gaat vergelijken. Er zijn verschillende leveranciers die je van dienst kunnen zijn, de een zal net wat goedkoper zijn dan de ander.

Het is dan van belang dat je er achter komt wat je te besteden hebt en wat je hier maximaal aan uit wilt geven. Als je hier een goed beeld van hebt kun je na het prijzen vergelijken een keuze maken en dan kan alles snel in gang worden gezet.

Draadafsluitingen prijzen vergelijken

Draadafsluitingen Plaatsen

De voordelen van de draadafsluitingen ken je, maar wat zijn voor jou de mogelijkheden? Hoeveel heb je nodig en welke leveranciers spreken je aan? Om daar een goed beeld van te krijgen is het raadzaam dat je de prijzen met elkaar gaat vergelijken. Dit kan op een eenvoudige manier worden gerealiseerd. Je kunt hier namelijk gratis en geheel vrijblijvend offertes aanvragen en dan kun je de prijzen met elkaar vergelijken. Wacht er altijd op tot je meerdere offertes hebt, zodat je weet wat de opties zijn en hoeveel het je kan kosten. Je moet niet met de eerste en beste offerte akkoord gaan, want je kunt wellicht veel geld besparen als je nog een offerte hebt. Vergelijk daarom altijd meerdere offertes met elkaar, zodat jij een goed beeld hebt van de gemiddelde kosten van de draadafsluiting.

Mogelijkheden met de draadafsluitingen

De prijs van de draadafsluiting is afhankelijk van welke soort draadafsluiting je gaat kiezen, daarbij kun je denken aan:

 • Standaard draadafsluiting
 • De draadafsluiting met bovenbuis
 • Draadafsluiting met betonplaat
 • Draadpanelen
Draadafsluiting Omheining

Als de keuze uit gaat naar de meest goedkope draadafsluiting, dan kun je het beste kiezen voor de standaard draadafsluiting. Het is ook een erg snelle methode om de tuin af te sluiten. Een andere optie is de draadafsluiting met bovenbuis. Bij deze methode wordt er een bovenbuis bevestigd aan de standaard draadafsluiting. Dan wordt het geheel veel sterker. Dit is ideaal voor mensen die de omheining ook willen laten begroeien met bijvoorbeeld klimplanten. Een andere optie is de draadafsluiting met een betonplaat. Een deel van het beton wordt dan in de grond bevestigd, dit is meteen een betere constructie.

Wanneer je dieren hebt is dit ook een betere optie. De laatste keuze zijn de draadpanelen. Deze zijn niet vervormbaar. Het is een stevige constructie welke ook tegen een stootje kan. Er zijn dus volop mogelijkheden als je denkt aan de draadafsluitingen, maar de prijzen zijn sterk variërend. Let er daarom goed op welke keuze je gaat maken en of dat het binnen je budget past. Daarom het volgende advies:

 • Stel je budget voor de draadafsluitingen vast
 • Bekijk de verschillende soorten draadafsluiting en breng de voordelen en de nadelen voor jouw tuin in kaart
 • Er vallen een aantal soorten draadafsluiting meteen weg, de keuze wordt dus kleiner
 • Vergelijk de overgebleven draadafsluitingen met elkaar en maak je keuze
 • Bereken hoeveel draadafsluiting je nodig hebt voor je tuin
 • Vraag meerdere offertes aan voor alle soorten draadafsluitingen die je interesse hebben
 • Vergelijk de prijzen met elkaar
 • Kies een draadafsluiting en vergelijk dan nogmaals de prijzen
 • Kies de leverancier waar jij het beste gevoel, vertrouwen bij hebt.

Draadafsluiting laten plaatsen

Of je de draadafsluitingen nu zelf gaat plaatsen of laat plaatsen, het zal niet heel veel duurder zijn. Het ligt er natuurlijk wel aan hoeveel draadafsluiting er geplaatst moet worden. Maar het is het overwegen waard om bij het aanvragen van de offerte na te gaan of het beter is dat je het zelf gaat plaatsen of deze klus laat doen. Als je voldoende tijd en zin hebt en je bent handig, dan vind je het misschien wel een uitdaging om de draadafsluiting zelf te plaatsen. Alleen wanneer je het erg druk hebt en je hebt de juiste materialen niet in huis, dan kun je het beter uitbesteden aan de specialist.