Algemeen

Enkele top recepten op een rijtje

Elke dag weer bedenken wat je gaat eten kan soms lastig zijn en ook het maken van toetjes of andere lekkernijen waar je gasten mee blij zou kunnen maken is niet altijd eenvoudig. Gelukkig bestaan er websites die je hierbij kunnen helpen. Eén daarvan is recepten.be, waar je allerlei recepten kunt vinden. Van hoofdgerechten, tot lunch en van snacks tot cocktails. Er is inspiratie op elk gebied. 

Van ontbijt tot avondeten

Een website waar je allerlei recepten kunt vinden voor heerlijke gerechten is welkom voor velen. Op recepten.be vind je niet alleen uitleg over het maken van de lekkerste gerechten voor het avondeten, maar zijn er ook ontbijt ideeën te vinden. Je kunt er vinden hoe je de lekkerste avocado pannenkoeken maakt, hoe je een full Irish breakfast kunt bereiden en wat je moet doen om een heerlijk roerei met tuinkruiden en toast kunt opdienen. Als je op de hoofdpagina van de website aankomt, kun je filteren voor alle recepten. Je kunt aangeven welk type gerecht je zoekt, of je een dieet volgt waar het recept bij moet aansluiten en of je vlees, vis of vegetarisch wilt eten. Handig, zo hoef je niet lang te zoeken naar inspiratie. 

Koken als Jamie Oliver

Onderaan de homepagina kun je aangeven naar welk type gerecht je op zoek bent. Wil je een bijgerecht maken, zoek je een recept voor een snack of geef je een etentje en wil je voor zowel het voorgerecht, als het hoofdgerecht iets lekkers maken. Zelfs recepten voor desserts en sauzen zijn te vinden op de website. Het is ook mogelijk dat je bekend bent met een aantal chef-koks en je iets wilt maken wat uit hun koker komt. Ook hiervoor ben je bij recepten.be aan het juiste adres. Onder het kopje “Recepten van Bekende Chef Koks” zie je namen van bekende koks als Gordon Ramsay, Jamie Oliver en Sergio Hermen. Bekende chef koks, met hun eigen kwaliteiten en vaak eigen kijk op bekende gerechten. Zij geven vaak een andere draai aan een gerecht als pasta en kan jou geven voor het maken van een lekkere maaltijd. 

Gerechten delen

Houd je zelf van kokkerellen en wil je je recept graag met anderen delen? Dan is dit mogelijk. Zonder een account aan te maken, kun je je lekkerste gerechten op de website plaatsen. Je vult een uitgebreid formulier in met informatie over wat voor gerecht het is en hoe je het moet klaarmaken. Je geeft aan om hoeveel porties het gaat, welke ingrediënten ervoor nodig zijn, hoe lang het duurt om het gerecht voor te bereiden en hoe lang bepaalde onderdelen van het gerecht moeten koken of bakken. Heb je alles ingevuld? Dan kun je je recept insturen en wordt deze vervolgens op de website geplaatst. 

Top recepten

Op recepten.be kun je ook de best beoordeelde recepten vinden. Men kan namelijk een cijfer geven aan het gerecht wat je op de website hebt geplaatst. Onder het kopje “Best beoordeeld” vind je tien gerechten die door mensen het allerlekkers wordt bevonden. Ook zie je op hoeveel stemmen deze uitkomst is gebaseerd. Een gerecht dat bijvoorbeeld goed wordt beoordeeld is pesto genovese. Een makkelijk recept, waarmee je in tien minuten tijd je eigen pesto kunt maken. Of wat dacht je van een heerlijk recept als ananastaart met geroosterde kokos? Voor zes personen maak je in een uur een heerlijke en bijzondere taart. En bijna iedereen kan het, want het niveau is voor beginners. Klik je op het niveau, dan zie je alle recepten die voor beginners zijn bedoeld. Wel zo makkelijk als je wilt leren koken of als je gemakkelijke recepten op tafel wilt zetten. 

De lekkerste gerechten vinden met één woord 

Ben je op zoek naar een bepaalde categorie, dan kun onder het kopje “tags” kijken. Wanneer er een gerecht wordt geplaatst, kun je hier tags aan toevoegen. Zo wordt het gerecht ingedeeld in categorieën en is het makkelijk te vinden als mensen een woord aanklikken. In het veld zie je bijvoorbeeld het woord ‘makkelijk’ staan. Wanneer je hierop klikt kom je bij de gerechten die makkelijk klaar te maken zijn en waar je niet veel kennis hoeft te hebben van koken. Ben je op zoek naar een gerecht wat echt bij de zomer past? Klik dan op ‘zomer’. Onder deze tag staan gerechten als pizza, cocktails en salades. Weet je al zelf welk gerecht je wilt maken, maar wil je het recept hebben? Dan kun je altijd de zoekbalk gebruiken. 

Inspiratie voor iedereen 

Bij recepten.be vind je een uitgebreid assortiment gerechten, zowel op het gebied van sauzen als cocktails. Voor ieder is er wat wilt en vind je het leuk om jouw gerechten te delen, dan is dit ook mogelijk. Zo inspireer jij ook weer iemand die niet weet wat hij of zij vanavond moet klaarmaken. Eet smakelijk!