Dakisolatie

Geluidsisolatie voor je dak: Soorten & Tips

Er is niets meer ontspannen dan wonen in een rustig huis. De overlast van luidruchtige buren, of een 747 vliegtuig over je huis wil niemand. Heb je er toch last van? Dan is geluidsisolatie voor je dak een goede oplossing.

Geluid van buiten

Niet alleen zal geluid sluipen door elke spleet en kloof, het zal ook weergalmen door middel van lichtgewicht bouwmateriaal. Dus, de eerste stap is om erachter te komen welke kamers geluidsisolatie nodig hebben. Bestudeer muren, deuren, ramen, plafonds en vloeren en luister aandachtig. “Onmiddellijke verbeteringen kunnen worden aangebracht door het afdichten van scheuren en gaten rond de ramen en deuren, met behulp van polyurethaan of latex kalefateren.

Dubbele beglazing zal een groot verschil maken en kan je bestaande ramen worden gemonteerd maar zorg ervoor de bestaande ramen zijn voorzien van akoestisch beoordeeld zeehonden. Zelfs als je muren en ramen volledig geluiddicht zijn, vergeet dan het dak niet. Controleer of er geen openingen in de dakpannen zijn en voeg indien nodig isolatie toe.

Plafondisolatie

Plafondisolatie, bestaande uit polyester matten zijn een sleutelelement bij het minimaliseren van geluid. Het kan worden geïnstalleerd op een manier om de akoestiek van elke kamer te verbeteren en als een warmte-isolator tegen koud

Geluidsisolatieclips

Je plafond geluidsisolerend maken met geluidsisolatieclips is de beste oplossing voor voetstapgeluid en luchtgeluid. Het losmaken van je plafond van de vloerbalken voorkomt dat trillingen in beide richtingen komen. Plafondisolatie die niet alle nagels en schroeven losmaakt, kan enige verbetering in luchtgeluiden zoals stemmen, TV en stereogeluid bieden, maar het zal voetstappen van bovenaf of zeer laagfrequente geluid van een televisie in beide richtingen niet blokkeren. Geluidsisolatie Clipplafonds kunnen beide, en zullen beter presteren dan alle andere geluiddichte plafondopties die beschikbaar zijn.

Laat het beste geluidsdichte dak installeren

Deze geluidsisolatie voor je dak is zeer eenvoudig te installeren, en zal de privacy in je kamer drastisch verbeteren. Geluiddichte plafonds zijn zeer effectief in privé en commerciële gebouwen met wooneenheden boven winkelruimte of restaurants. Producenten hebben met architecten, ingenieurs en ontwikkelaars gewerkt om een geluiddicht plafondsysteem te ontwerpen en een probleem met geluidsisolatie op te lossen dat al bestaat.

Ze kunnen ook een gratis akoestisch ontwerp leveren voor je geluidsisolatieproject. Door je de juiste vragen te stellen, krijgen ze een duidelijk beeld van de bestaande omstandigheden die je hebt, en werken aannemers samen aan een oplossing die werkt.

Let op de afdichtingen

Tot slot, details zijn erg belangrijk. Het gebruik van akoestische dichtingen op gipsplaten kruispunten zijn van cruciaal belang. Zorg ervoor dat je de installatiehandleiding zorgvuldig leest voordat je je project start.

Bron: Isolatieprijs.be