Centrale verwarming

Hoeveel kost centrale verwarming?

Meestal is de enige keer dat u op uw centrale verwarming let, wanneer zich een probleem voordoet. Maar zonder centrale verwarming, moet je je bundelen in dekens om warm te blijven en de koude douches op te vangen. Uw centrale verwarming moet worden onderhouden omdat deze een cruciaal onderdeel is van elk comfortabel huis. Daarom is het belangrijk om te weten wat er speelt bij het verwarmen van uw huis.

Centrale verwarming is een complex onderwerp, er zijn veel verschillende soorten om uit te kiezen. Helaas betekent deze complexiteit ook dat het vinden van exacte prijzen moeilijk is.

De kosten bestaan ​​uit veel dingen. Bijvoorbeeld, de prijs voor de feitelijke uitrusting, evenals arbeids- en installatiekosten helpen om de uiteindelijke prijs te bepalen. Ook is uw specifieke situatie belangrijk. Het eenvoudig vervangen van een keteleenheid is goedkoper dan een complete revisie van uw centrale verwarming.

Om u een beter idee te geven van wat u uiteindelijk betaalt, vindt u hier een tabel met de gemiddelde kosten van centrale verwarming.

Installatie- en bedrijfskosten van CV-installatie (CV)

InstallatieGemiddelde kostenKosten Details
CV voor een bungalow€ 2.475 – € 3.000– Levering en installatie van gasketel, radiatoren en leidingennetwerk
CV voor huis met 3 slaapkamers€ 3,800 – € 4,350– Installatie van nieuwe CV inclusief ketel, radiatoren, bedieningselementen en leidingen
Vervangende ketel€ 1.800 – € 2.600– Prijs is afhankelijk van het type ketel en locatie
CV lopende kosten€ 800 – € 1.850– Prijs is afhankelijk van het brandstoftype

Hoe kunt u uw huis tegen de juiste prijs verwarmen?

Iedereen wil een warm, gezellig huis, vooral in die koude wintermaanden. Dit vereist echter een balans tussen warmte en redelijke uitgaven voor energie. Door uw tijd te nemen om al uw opties met elkaar te vergelijken, kunt u op lange termijn genieten van besparingen, terwijl u uw huis voldoende warm houdt. Gebruik ons ​​offerteaanvraagformulier om een ​​vertrouwd verwarmingsbedrijf te vinden dat u de optimale uitrusting voor uw centrale verwarming zal leveren.

Uw huis verwarmen: een verscheidenheid aan keuzes

Hebt u onderzoek gedaan naar uw opties voor centrale verwarming, om uit te zoeken welk systeem geschikt voor u is? Er zijn zoveel keuzes te maken, waardoor u zich overweldigd voelt. 
Met alle verschillende manieren om je huis te verwarmen, is dit begrijpelijk.

In deze sectie hebben we de beschikbare soorten centrale verwarming samengesteld, samen met de specifieke kenmerken van elk systeem, zodat u de juiste keuze kunt maken.

Het grote plaatje

Voor het verwarmen van uw huis zijn er 3 soorten verwarming beschikbaar. Dit zijn een nat systeem, een warmeluchtsysteem of verwarmingselementen.

Een nat centraal verwarmingssysteem omvat het verpompen van water, dat in uw boiler wordt verwarmd, naar verschillende radiatoren en afvoeren in uw huis. Dit is de meest populaire manier om verwarming in het VK te leveren. De hoofdonderdelen bestaan ​​uit een ketel, een leidingennetwerk en een set radiatoren.

Een systeem met warme lucht verwarmt de lucht via de boiler en duwt die warme lucht naar de leidingen in uw hele huis. De luchtkanalen zorgen voor ruimteverwarming, terwijl de ketel ook water verwarmt voor gebruik in kranen. Dit type systeem is in populariteit in het Verenigd Koninkrijk drastisch gedaald, terwijl het nog steeds gebruikelijk is in Noord-Amerika.

Een opslagverwarmingssysteem omvat elektrische boilers. Deze worden ’s nachts warm wanneer de elektriciteitstarieven lager zijn en geven de warmte de hele dag vrij. Heet water wordt geleverd door andere gereedschappen, zoals een traditionele ketel of een verwarmingselement.

Het verfijnen van uw centrale verwarming

Een nat CV-systeem betekent dat je een ketel gebruikt. Dit kan verder worden opgesplitst in 3 verschillende keteltypen.

  • Een combiketel, kort voor de combinatie, verwarmt op verzoek water uit het stroomnet en bestaat uit een enkele compacte unit. Het vereist geen extra watertanks.
  • Een conventionele ketel is de traditionele vorm van verwarming. De ketel verwarmt water en pompt het naar radiatoren voor ruimteverwarming en een watertank waar het wordt bewaard voor later gebruik.
  • Een systeemketel werkt op dezelfde manier als een conventionele ketel, behalve dat veel componenten in de unit zelf zijn ingebouwd. Als zodanig heeft het minder ruimte nodig.

U moet ook kiezen welke brandstof u voor uw ketel wilt gebruiken.

  • Gas is de goedkoopste, gemakkelijkste en meest gebruikelijke manier om een ​​ketel van stroom te voorzien. Het gas wordt geleverd door uw gasaansluiting.
  • Olie heeft de voorkeur voor mensen zonder een gasaansluiting. Dit omvat regelmatige olieleveringen die worden opgeslagen in een afzonderlijke olieopslagtank.
  • Elektriciteit is een andere optie. Met behulp van weerstand verwarmen elektrische stromen water. Elektriciteit, hoewel relatief efficiënt en milieuvriendelijk, is erg duur.
  • LPG of vloeibaar petroleumgas is vergelijkbaar met olie, omdat het bij u thuis moet worden bewaard. LPG kan echter ook uw oven of kookplaat van stroom voorzien.
  • Steenkool, als ketelbrandstof, is zeer zeldzaam. In sommige gevallen is dit echter de enige optie, vooral in landelijke gebieden.
  • Biomassa-brandstof bestaat uit houtsnippers, pellets of houtblokken. Het is milieuvriendelijker dan traditionele brandstoffen, maar vereist grote hoeveelheden biomassa en boilers om dezelfde hoeveelheid warmte te leveren.

Alles in topvorm houden

Net als een auto, heeft uw centrale verwarming regelmatige tune-ups nodig. Als u nalaat uw centrale verwarming regelmatig te onderhouden, vermindert niet alleen de efficiëntie, maar kan deze ook een veiligheidsrisico vormen.

In plaats van u, uw huis en uw gezin in gevaar te brengen, moet u regelmatig onderhoud aan uw verwarmingssysteem uitvoeren.

Bij onderhoud van de centrale verwarming worden de verschillende onderdelen van uw systeem geïnspecteerd, gerepareerd en geüpgraded. Een efficiënt systeem van hoge kwaliteit vereist slechts een jaarlijkse service, zodat u niet teveel moeite hoeft te doen voor het onderhoud.

De belangrijkste taak is eenmaal per jaar een boiler service. Er zijn verschillende taken betrokken, waarvan sommige visuele inspectie van ketelcomponenten, reiniging en controles op koolmonoxidelekken omvatten.

Een ander ding dat u moet doen om de levensduur van uw cv-installatie te verlengen, is om uw radiatoren te laten ontluchten. Dit verwijdert lucht die vastzit in uw radiatorleidingen, waardoor er koude plekken ontstaan. Bezoek onze pagina met radiatoren voor radiatoren om te leren hoe u radiatoren kunt aftappen.

Af en toe, kijk eens naar de leidingen rond uw ketel en radiatoren, samen met uw wateropslagtanks. Houd onregelmatigheden in de gaten, samen met vreemde geluiden – een rinkelend geluid kan wijzen op kalkaanslag.

Blijf warm met effectieve en efficiënte centrale verwarming

Zoals hierboven aangegeven, zijn er veel dingen die u moet overwegen voor uw centrale verwarming. Het is moeilijk om al deze keuzes zelf te maken; in plaats daarvan, vraag hulp aan een vertrouwde professional. Vind de verwarmingsingenieurs in uw regio in en bespaar tot 40% .Wanneer u het quick-formulier indient, ontvangt u antwoorden van 5 bedrijven, zodat u de juiste keuze voor u kunt vergelijken en vinden.