Vloeren

Oprit in beton aanleggen

Er zijn veel redenen waarom iemand misschien wil weten hoe hij betonvloer moet leggen. Een van de meest voorkomende redenen kan zijn om een oprit in gepolierd beton aan te leggen die aantrekkelijker, duurzamer en gemakkelijker te onderhouden is. Maar een oprit in beton aanleggen, zelfs bij een eenvoudige, vlakke oprit, is niet het gemakkelijkste project om uit te voeren. Het zal echter veel minder een lastig zijn als je over de juiste hulpmiddelen, materialen en instructies beschikt.

Stap 1: Je oprit plannen

Bepaal het gebied waarin je je oprit in beton gaat leggen. Plan hoe je overtollige grond van de oprit verwijdert wanneer je de grond waterpas maakt. Neem contact op met nutsbedrijven om te zien of er hier hulplijnen liggen begraven. Als dat zo is, moet je weten hoe diep ze begraven zijn. Als je genoeg hebt, moet je misschien deze lijnen dieper begraven of laten verhuizen. Zoek obstakels die je mogelijk moet verwijderen, zoals struiken, bomen of bestaand asfalt of betonnen platen die mogelijk zijn begraven. Als je een graafmachine of een vrachtwagen nodig hebt om vuil uit het gebied te verwijderen, reserveer je die ruim van tevoren. Als je grind of vuil moet opvullen, moet je dat ook plannen.

Stap 2: Voorbereiding op het egaliseren van je terrein

Wat is de breedte en lengte van je oprit? Wat zullen de vierkante meters zijn? Je moet deze aantallen kennen om te weten hoeveel beton, framehout en grind of vuil je nodig hebt. Markeer de opritten met houten palen en touw. Gebruik markeringen zoals felle verf die niet worden verborgen of verplaatst deze als je begint te graven in de opritruimte. Plaats zo nodig vier stokken in de grond langs de geplande rand van je oprit.

Stap 3: Graven van je geul

De gemakkelijkste manier om je geul te graven is om een graafmachine te huren. Als je dat doet, moet je duidelijk het gebied markeren waar je oprit moet worden gegraven. Als je budget je niet toestaat een graafmachine te huren, moet je mogelijk hulp inroepen om te graven. Zorg ervoor dat je alle grond die je buiten de oprit kunt verwijderen, ophoopt. Anders moet je het misschien nog een keer verplaatsen voordat je je oprit kan ingieten met beton.

Stap 4: Je steunrails en oppervlak bouwen

Gebruik voor je houtvormen 2×4 hout voor steunrails en steek houten palen in de grond om ze te ondersteunen en te voorkomen dat ze uit de lijn worden geduwd. Als de grond zacht is waar je je beton zal leggen, overweeg dan het gebruik van een stamper om de grond te comprimeren. Dump, verspreid en egaliseer een lading grind en dek dit vervolgens af met een laag kippengaas ter ondersteuning.

Stap 5: Je beton gieten

De betonvloer gieten van je oprit, hoe gaat dit in zijn werk? Als je een betonmortel hebt besteld, laat deze dan bezorgen en verspreid het wanneer het is gestort. Wanneer het beton wordt verspreid, gebruikt je een lange 2×4 en een niveau om te zorgen dat het betonoppervlak gelijkmatig is. Spreid er een plastic laken over uit en laat het een nacht drogen.