Tuinafsluitingen

Wat is de prijs voor een tuinafsluiting?

Prijzen tuinafsluitingEr kunnen niet zomaar prijzen worden genoemd als je de vraag stelt: Wat zijn de tuinafsluiting prijzen? Dit hangt namelijk van veel factoren af. De volgende factoren spelen daarbij een hoofdrol:

  • Hoeveel meter, bij een weide zelfs hoeveel kilometer draad of gaas, heb je nodig?
  • Voor welk materiaal kies je, of voor welke combinatie van materialen kies je?
  • Plaats je de afsluiting zelf of vraag je daarvoor de specialist; dus alleen materiaalkosten of materiaalkosten plus arbeidsloon?
  • Kun je de kosten delen met je buren?

Voordat je een bestelling plaatst van het materiaal voor de afsluiting, is het belangrijk dat je bij verschillende leveranciers de prijs opvraagt. Je laat offertes maken. Deze kun je dan rustig met elkaar vergelijken. Zorg ervoor dat je een eerlijk vergelijk kunt maken. Daarmee wordt bedoeld dat je geen appels met peren vergelijkt. Ken de prijs per meter van een bepaald materiaal, eventueel met en zonder de kosten van het plaatsen. Ken je personen die kort geleden een afsluiting hebben geplaatst of laten plaatsen, ook daar kun je prima advies bij inwinnen. Weet tevoren wat het bedrag op de factuur zal zijn. Zo kom je nooit voor vervelende verrassingen te staan.

Je kiest voor een lange levensduur bij een tuinafsluiting

Je zult er niet op zitten te wachten dat na elke zware bui met een behoorlijke windvlaag de afsluiting opnieuw moet worden vast gezet. Je kiest liever voor een sterke, stabiele afsluiting waar je jarenlang geen onderhoud aan hoeft te doen.

Als je de prijzen bekijkt dan kun je daarvan schrikken, of valt het mee? Natuurlijk speelt de materiaalsoort daarbij de hoofdrol. Bekijk het eens van de andere kant. Hoe lang gaat de afsluiting mee? Hoeveel plezier ervaar je ervan? Vind jij het dan nog (te) duur?

De ene tuinafsluiting gaat uiteraard langer mee dan de andere. Een houten afsluiting heeft meer onderhoud nodig dan een draadafsluiting om in goede staat te blijven en lang mee te gaan.

Ken je budget

Budget tuinomheiningVoordat je een bestelling plaatst, is het goed je budget te kennen. Voordat je zelfs voor een bepaalde afsluiting kiest zul jij eerst je budget moeten kennen.

De eerste stap is dus weten wat je uit kunt geven aan het kopen en plaatsen van een afsluiting. Heb je een bepaalde afsluiting in gedachte die nu nog even te duur blijkt te zijn, zet dan je tuin voorlopig af met gaas en of draad, spaar even door en koop dan je favoriete afsluiting, waar je jaren of zelfs levenslang mee kunt doen.

Offerte tuinafsluiting aanvragen

Ben je benieuwd naar de prijzen van de tuin afsluiting? Dan doe je er goed aan om een offerte aan te vragen. Of je de kosten nu wel of niet kunt delen met de buren, het gaat er om dat je weet waar je aan toe bent. Als je de kosten kunt delen is dit wel zo fijn natuurlijk, maar het kan toch een hele investering zijn (afhankelijk van welke tuin afsluiting je hebt gekozen).

Met de eerste offerte kun je meteen  akkoord gaat, maar dat is niet aan te raden. Er kunnen betere offertes bij diverse leveranciers aan worden gevraagd, zodat je de gegevens met elkaar kunt vergelijken.

Wat is de levertijd? Wat is de totaalprijs? Is de prijs met of zonder BTW? Is het plaatsen van de tuin afsluiting erbij inbegrepen? Het is goed om bepaalde wensen aan te geven en aan de hand daarvan de offertes te beoordelen. Als je gaat voor een snelle levertijd dan ben je wellicht bereid om net wat meer te betalen dan wanneer je twee maanden moet wachten. Stel voor jezelf daarom een wensenlijstje op en kijk welke leverancier daar het dichtst bij in de buurt komt.

Prijzen tuinafsluiting vergelijken

Prijzen Tuin AfsluitingHet beste advies wat je gegeven kan worden is dat je de prijzen van de tuin afsluiting met elkaar gaat vergelijken. Of dat het nu gaat over drie offertes of over zeven, hoe meer je er hebt, hoe beter je de vergelijking kunt maken.

Er zijn altijd wel een paar offertes die er meteen uit springen en een aantal waarvan je denkt, dat gaat hem niet worden. Maak dit onderscheid direct zodat je vervolgens met een aantal offertes verder kunt gaan en je keuze gemakkelijker kunt maken. Het gaat er niet om dat je tientallen offertes hebt, het gaat er om dat je een beeld krijgt van wat er kan en dat je daardoor je keuze gemakkelijker kunt maken. Laat het daarom op je inwerken en zorg er voor dat je je bewust wordt van de prijzen.

De prijzen zijn namelijk sterk afhankelijk van welke tuin afsluiting je gaat kiezen. De materiaalsoorten spelen hierin bijvoorbeeld een grote rol, maar ook of dat je de tuin afsluiting wel of niet zelf gaat plaatsen. Daarom is het aan te raden dat je ook daar eens goed naar gaat kijken, is het een eenmalige investering omdat er verder nauwelijks onderhoud nodig is, of is het zo dat je ieder jaar gaat investeren omdat er jaarlijks onderhoud nodig is? Allemaal aspecten waar je bij het berekenen van de prijzen rekening mee moet houden, want je krijgt de tuin afsluiting niet voor niets! Van de andere kant heb je er vele jaren plezier van, omgerekend per jaar is een afsluiting dan helemaal niet zo duur!

Voordelen prijzen tuinafsluitingen

Als je de prijzen van de tuin afsluiting eenmaal kent, dan kun je je keuze sneller maken. Je kent de voordelen, je weet wat je eigen budget is en je weet wat het gaat kosten. Je hebt dan snel een beeld of dat realistisch is voor je en zo ja, dan kun je het allemaal in gang zetten. Hierdoor kun je je keuze maken en weet je ook snel waar je aan toe bent. De beste tuin afsluitingen hoeven niet duur te zijn, het gaat er om dat het voldoet aan je wensen en of je wel of geen onderhoud wilt verrichten. Er zijn opties genoeg dus kies de tuin afsluiting die bij je past en vraag de prijzen op, dan weet jij precies waar je aan toe bent.