Algemeen

Seniorenreizen: Op Cruise vs Op Vliegvakantie

Op zoek naar rust en ontspanning tijdens je volgende vakantie? Ontdek dan zeker onze seniorenreizen. Twijfel je tussen een cruise of een vliegvakantie? Als dat zo is, kan een cruise je ticket zijn naar een exotisch uitje dat alles biedt wat je nodig hebt voor een plezierige reis. Hoewel deze ‘drijvende hotels’ de beste prijs voor je geld op de reismarkt bieden, is het belangrijk om de voor- en nadelen van je volgende off-shore avontuur af te wegen. Iets om over na te denken, is of je op een traditionele cruise of een all-inclusive cruise wilt varen. Hoewel veel cruisemaatschappijen een scala aan voorzieningen bieden, bieden niet alle dezelfde gratis diensten. Misschien ben je daarnaast helemaal geen cruise type en ga je toch liever op vliegvakantie. We leggen je alle mogelijkheden uit.

Een basic cruise

Bij een typische cruise zijn je maaltijden, accommodaties, niet-alcoholische dranken en activiteiten aan boord inbegrepen. Sommige van de nieuwere schepen bieden extra voordelen, zoals klimmuren, waterparken, kinderclubs, ultramoderne faciliteiten en extravagante casino’s. Het nadeel is echter dat een basisticket meestal geen betrekking heeft op alcoholische dranken, kustexcursies, vliegtickets en andere premium-diensten die deel uitmaken van all-inclusive cruises.

All inclusive cruise

Als je alle diensten en een cruise wilt verkennen, is een all-inclusive pakket misschien wel de beste keuze. Naast de basisvoorzieningen die de traditionele cruisemaatschappij biedt, zijn contante uitgaven zoals alcoholische dranken, fooien, niet-gemotoriseerde wateractiviteiten, fitnesslessen en maaltijden in specialiteitenrestaurants meestal inbegrepen in een all-inclusive pakket. Een all-inclusive tarief voor een elitecruise-lijn is bijvoorbeeld een retourvlucht, onbeperkte excursies aan de wal, open bars, onbeperkt WiFi en 24-uursroomservice. Echter, met extra voordelen komt een hoger prijskaartje. Ondanks dit scherpe prijsverschil kunnen all-inclusive cruises echter kosteneffectief zijn als je van de premium services van de cruisemaatschappij wilt profiteren.

Een vliegvakantie

Een vliegvakantie biedt de perfecte combinatie van flexibiliteit om op je eigen tempo een land te verkennen met het voordeel van een goed onderzochte route en aan het einde van elke dag vooraf geboekte accommodaties. Of je kunt gaan voor een last minute vakantie.

De vrijheid hebben om je bestemming op je gemak te ervaren, is een van de beste dingen van een vliegvakantie. Je kunt tijdens je vakantie stoppen voor een foto wanneer je maar wilt, stoppen om je benen te strekken of gewoon het landschap in je opnemen. Je accommodatie biedt je vervolgens alle comfort en mogelijkheden om heerlijk te kunnen eten en uitrusten. Daarnaast kun je de lokale keuken leren kennen door de restaurants in de omgeving te bezoeken.

Het hangt allemaal af van de vakantie die je wilt

Kiezen tussen een traditionele vliegvakantie en een (all-inclusive) cruise is vergelijkbaar met het besluit tussen de economie stoelen van een luchtvaartmaatschappij en stoelen van de business class. Uiteindelijk bepaalt het type ervaring dat je wilt welke optie het beste voor je is. Als je op zoek bent naar een verscheidenheid aan activiteiten en faciliteiten aan boord en het niet erg vindt om je eigen strandavonturen te plannen, is een traditionele cruise misschien iets voor je, vooral als je niet van plan bent veel geld uit te geven aan drankjes of andere premiums diensten. Als je op zoek bent naar verkenning en het niet erg vindt om extra te betalen voor maaltijden in specialiteitenrestaurants, excursies en alcoholische dranken, overweeg dan een vliegvakantie.

Een cruise is de perfecte vakantie voor veel mensen omdat je echt zo veel of zo weinig kunt doen als je wilt. Er is iets voor alle smaken en leeftijden. Meer avontuurlijke types kiezen misschien eerder voor een vliegvakantie met huurauto, zodat je iedere dag een nieuw gebied kunt ontdekken.

Nog niet helemaal overtuigd, bekijk dan eens de TUI 55+ reizen.