Vloerverwarming

Vloerverwarming met Laminaat

Steeds meer mensen zijn op zoek naar een op maat gemaakte look voor hun huizen, en laminaat vloeren zijn toegenomen in populariteit. Ook bij het kiezen van een verwarmingssysteem, is vloerverwarming is laminaat een populaire keuze want het is zeer geschikt voor gebruik in combinatie met houten vloeren of laminaat vloeren.

Een vloerverwarming met laminaat is de sleutel vanwege de thermische geleidbaarheid van het materiaal. Dus hoe dunner het vloer materiaal en hoe hoger de dichtheid, hoe korter de opwarmtijd en ontvankelijker het systeem zal zijn.

Maximale dikte

Hoewel er geen harde regels zijn voor de dikte van het hout dat je kunt gebruiken met vloerverwarming onder een laminaat vloer, raden wij je aan dat laminaat een dikte van niet meer dan 18 mm moet hebben, omdat een dikkere vloer de efficiënte uitvoering van het systeem zal belemmeren.

Vloertemperatuur

Bovendien moet de maximale vloeroppervlak temperatuur van 27 ° C niet worden overschreden. Deze beperking is beveiligd met behulp van een thermostaat die de verwarming regelt. Als je op zoek bent naar een thermostaat die te gebruiken is in combinatie met laminaat vloerverwarming, kijk dan naar thermostaten die speciaal zijn ontworpen voor gebruik met laminaat vloeren. Ze zullen je vloer oppervlak automatisch en consistent op een veilige en prettige temperatuur houden.

Je moet er ook rekening mee dat de maximale vloertemperatuur betekent dat deze een bepaald maximum aan warmteafgifte geeft dus als je denkt aan het gebruik van vloerverwarming als de enige bron van warmte, moet je een warmteverlies berekening maken om te voorkomen dat vloerverwarming niet voldoet aan de warmtevraag van de kamer.

Installatietips vloerverwarming laminaat

Het vloerverwarmingssysteem is snel en eenvoudig te installeren en er zijn een verscheidenheid aan opties uit zowel elektrische als warm-water gebaseerde vloerverwarming. Hieronder vind je enkele tips om een succesvolle installatie van het systeem met een laminaat vloer te garanderen.

Een uitzettingsvoeg

Een uitzettingsvoeg wordt gelaten rondom de randen van de kamer, maar deze kunnen gemakkelijk worden verborgen met een plint. Deze zou minimaal 10mm moeten zijn, maar we raden je aan dit controleren bij de fabrikant of kijk naar de installatie-instructies voor de breedte van de uitzettingsvoeg.

Laat de vloer acclimatiseren

Het juiste vochtgehalte is de sleutel tot het hebben van mooie en duurzame houten en laminaat vloer. Als het materiaal na verloop van tijd zal bewegen en uitbreiden door de wisseling van de vochtigheid veroorzaakt door de seizoenen, moet er voldoende ruimte voor zijn voor uitbreiding van de vloer. Dit wordt bereikt door de vloer te acclimatiseren aan de omgeving wanneer deze in de kamer zal worden gemonteerd.