Vocht bestrijden

Vocht bestrijden? Zo ga je te werk

Hoe minder vocht er in je huis komt, hoe minder vochtig het is. Sommige bronnen van vochtproblemen zijn te wijten aan slechte ventilatie, vooral in de badkamer en lekken/condensatie van sanitair. Deze zijn te repareren, hoewel je misschien een professional moet bellen als je niet handig bent. Een beetje vocht is onvermijdelijk, zoals condensatie in een kelder. Dat moet je gewoon leren beheersen. Als er schimmel in deze gebieden aanwezig is, maak deze dan schoon nadat je het vocht hebt verwijderd. Vocht bestrijden in huis? Zo ga je te werk.

Goede ventilatie verlaagt de luchtvochtigheid in je huis

Dit is de oplossing voor het badkamerprobleem dat ik noemde, en ook voor de keuken. Tijdens je dagelijkse douche en tijdens het koken van dat 5-sterren diner, komt er veel vocht in de lucht, dus een ventilator die buiten uitmondt, is een goed idee. Gebruik ze als je ze al hebt, of laat ze installeren. Zelfs het openen van ramen voor een windvlaag zal de lucht in beweging krijgen en de luchtvochtigheid in het huis verlagen. Tenzij het buiten meer vochtig is dan binnen.

Airconditioning is een andere manier om de luchtkwaliteit in het huis te verbeteren

Als het te warm en vochtig is om ramen open te laten voor ventilatie, zet dan de airconditioner aan. Als je geen airconditioning hebt, is het duur om te installeren en te gebruiken. De kosten variëren afhankelijk van de grootte van je huis, maar de lucht in je huis zal zwoel en prettig zijn. Dus, als je partner zegt dat jullie je geen airconditioning kunt veroorloven, vertel hem of haar dan dat je de familie probeert te redden van schimmelvergiftiging, wat onbetaalbaar is.

Luchtontvochtigers ontvochtigen je woning

Een schokkende onthulling, ik weet het. Ook een minder dure manier om het vocht uit het huis te krijgen dan airconditioner. Ze werken met hetzelfde concept als airconditioners, behalve dat ze je huis niet koelen. Lucht wordt uit de kamer getrokken, het vocht wordt eruit getrokken en de luchtdroger wordt terug de kamer in verdreven. Er zijn veel merken en typen ontvochtigers, zorg er wel voor dat je er een neemt die de juiste maat heeft voor de ruimte die nodig is om te ontvochtigen.

Hardhouten of tegelvloeren zijn ook beter voor de luchtkwaliteit

Het is gemakkelijker om vocht uit de lucht te trekken dan uit vezels in je tapijt, dus overweeg van vloerbedekking te wisselen. Vloerbedekking voelt prettig aan, maar het houdt meer vocht vast en verbergt allerlei soorten dingen zoals huisstofmijt en allergenen. Als je aan constante koude voeten lijdt, zoals ik, kun je altijd wat tapijten neerleggen, die toch makkelijker te wassen zijn. Je zult je vocht- en allergieproblemen aanpakken met deze optie.